## COME AND GET IT!

# EXTREME INFLUENCE



Welcome to the most influential gathering of speakers from around the world. Their sole purpose? To share their stories, insights and skills to help you become a greater speaker than you imagined possible.

Indulge in a combination of hospitality, enlightenment and entertainment that, in the words of the Convention Convenor and past PSASA president Paul du Toit, "will raise the bar for all future conventions".

#### PSASA 14TH ANNUAL CONVENTION

LESEDI CULTURAL VILLAGE | 12 – 14 APRIL 2019



www.psasouthernafrica.co.za

#### DAY 1: FRIDAY 12 APRIL

The heat is on. Our day begins with the **semi-final** of The Speaker Factor! Our panel of judges will be under pressure to find that new, hot talent that is going to be setting the stage alight.

After fuelling our guests up on a delicious lunch the **knowledge share** begins - four keynote talks that are all designed to help you raise the bar on your speaker skills. Our breaks have been specifically designed to give attendees more time to **network** and grab some one-on-one time with the day's speakers.

Day 1's wrap continues the theme at a fire-side talk followed by a pub evening and braai.

TIME	EVENT	ΤΟΡΙΟ	SPEAKER/VENUE	DURATION
10h30 -12h00	SF-SF	Speaker Factor Semi-Final	Gaditshwene Venue	90 min
11h30-13h25	Reg	Registration Desk - seated 13h29	Gaditshwene Venue	85 min
12h15-13h25	Lunch	After registration head for lunch	Lesedi Restaurant	70 min
13h30	Opening	Opening, flag ceremony & MC	Steve Barnett MC - Ntsiki Mkhize Gaditshwene Venue	15 min
13h50	Keynote 1	Creating An Outstanding Speaking Career	Grant Driver, SASHoF	40 min
14h25	Keynote 2	Sleep: The Swiss Army Knife of Health and peak Performance.	Joni Peddie	40 min
15h10	NBreak	Networking tea break	Gaditshwene Venue	25 min
15h35	МС	Announcements + NSA Pres	Master of Ceremonies	5 min
15h40	Keynote 3	Turn Stories Into Speeches	Caspar Craven (UK)	40 min
16h20	Keynote 4	Get Paid Silly To Travel The World	Roger Harrop, GSF (UK)	40 min
17h00	МС	Close Day Session		1 min
17h00		At Leisure or Ingoma Dancing	Ingoma Boma	105 min
18h45	Keynote 5	Fireside Chat (Ingoma Dance Venue)	Rob Caskie	40 min
19h30 -	Supper	Pub Evening & Braai	Outside Ingoma Dance	

### DAY 2: SATURDAY 13 APRIL

If you are wise you will have opted for a good night's rest. With a further five keynote addresses, international addresses and a panel discussion of note you will need as much grey-matter space as you can muster. Every talk and engagement will have you feeling more inspired and filled with new ideas than the last. The Speaker Factor Semi-Finalists will be on the edge of their seats, waiting to hear the announcement of the overall winner just prior to breaking for our Awards Banquet. Between our MC, Douglas Kruger, CSP and the globally acclaimed, mind-bending entertainment of Gilan Gork, you rightfully may be wondering what more could await you the following day.

TIME	EVENT	ΤΟΡΙΟ	SPEAKER/VENUE	DURATION
08h00	Private	President's breakfast by invite	Venue to be advised	60 min
08h00	Breakfast	Residents' breakfast, networking	Lesedi Restaurant	60 min
08h50	MC	Welcome, Announcements, Programme. Introduce Keynote	MC, Francois Roux Gaditshwene Venue	5 min
09h00	Keynote 6	Are You Offering Your Client Real ROI?	Sharon King Gabrielides, CSP	40 min
09h40	Keynote 7	Be SHARP for CHANGE	Hector Motau	40 min
10h20	GSF	GSF VP message	Paul ter Wal, CSP	10 min
10h30	NBreak	Networking Tea Break	Outside Gaditshwene Venue	25 min
10h55	МС	PSA Aus Pres message + Intros	мс	5 min
11h00	Keynote 8	Unbroken	Madeleine Black (UK)	40 min
11h40	Keynote 9	From Para to Dakar	Joey Evans	50 min
12h30	Lunch	Networking Lunch	Outside Moringa	70 min
13h40	МС	Introduce Afternoon Session	Francois Roux	5 min
13h45	Keynote 10	The New World of Speaking	Frank Furness, GSF Virtual from Orlando, Florida.	30 min
14h15	CSP's	Meet the CSP's	Ingoma Dance Venue (outside)	50 min
15h05	NBreak	Networking Tea Break	Move to Gaditshwene Venue	25 min
15h30	Panel	From Enquiry to Money in the Bank	Graeme Codrington, GSF	50 min
16h20		Short Comfort Break		10 min
16h30	SF-F	Speaker Factor Final	Gaditshwene Venue	50 min
17h20-18h20	NBreak	At Leisure		60 min
18h20	Drinks	Pre-dinner Drinks - Cash Bar	Moringa Conference Room	40 min
18h30	Entertain	Marimbas	Moringa Conference Room	30 min
19h00-22h30	Dinner	Awards Banquet	MC: Douglas Kruger, CSP Entertainment: Gilan Gork	Open

## DAY 3: SUNDAY 14 APRIL

And this is how we keep the flames burning! Following the PSASA AGM we bring you four more keynote addresses from **not-to-be-missed professional speaker leaders.** These talks will bring a close to the treasure trove of insights, knowledge and motivation that will raise your level of influence in the speaking world. In keeping with true **PSASA hospitality** we wouldn't want to say goodbye without first giving you lunch and a final opportunity to exchange contact details with your new-found professional connections and friends.

ТІМЕ	EVENT	ΤΟΡΙΟ	SPEAKER/VENUE	DURATION
08h00	AGM	PSASA AGM	AGM Gaditshwene Venue	55min
08h00	NBreak	Residents' Breakfast, Networking	Lesedi Restaurant	
09h05	МС	Welcome & Announcements	Laura van der Merwe	5 min
09h10	Keynote 11	Fuelling Future Leaders	Binny Brahmbhatt-Sharma	40 min
09h50	Keynote 12	Smoke & Mirrors	Richard Mulvey, SASHoF, SdPFA & Charlotte Kemp	40 min 🛩
10h30	NBreak	Networking Tea Break	Gaditshwene Venue	30 min
10h35	Entertain	Traditional Gumboot Dancing	Gaditshwene Venue	20 min
11h00	Keynote 13	What If "What If" Happens?	Nikki Bush, CSP	40 min
11h40		Acknowledgements	Master of Ceremonies	8 min
11h48	Nat Pres	Incoming President's Address	Incoming National President	12 min
12h00	Keynote 14	Back To Basics - Thriving in Tough Times	Quinton Coetzee, SASHoF	59 min
12h59	Close		Master of Ceremonies	
13h00	NBreak	Networking Lunch, then depart	Lesedi Restaurant	60 min

OUR THANKS TO KRANSKOP WINERY FOR THE DONATION OF WINES FOR OUR BANQUET DINNER.



Thanks to SipSpeak for sponsoring the corkage for these delicious wines!



www.psasouthernafrica.co.za